Ute blåser det

Det är så in i bomben fint väder, så blåser det isvindar från norr som gör att det knappt går att vara ute! Trots detta har jag varit ute ett par timmar och röjt sly i ena ändan av trädgården. Det blir så fint, och jag har så ont i sekatör- och såghanden... (Hade redan musarm innan!)

Sitter just och lyssnar på G i babyvakten, han är "sömnkurad" sen en knapp vecka och det har gått jättebra, förutom idag när vi skyter om det inför svärföröldrarna att han sover så bra... Nu har han vaknat och skrikit fyra gånger på en timme! Undrar om det är magknip efter all ny mat han fått idag? Ajajaj, det är ju min natt och allt! :-/

F har haft en toppedag då mormor och morfar kom hit på kvällen och åt kvällsmat med oss. Dessutom fick han glass! (Andra gången i hans liv som han får glass - av oss (dagis är en annan historia)).

Amning - så mycket myt, så lite sanning

Läste den här krönikan och blir påmind om allt igen. Amningshysterin. Både när ettan och tvåan var på G så tjatades det om amning, på MVC och på föräldrautbildningen. ALLA kan amma. Alla vill amma.

Jo hejsan!

Ettan fick aldrig tag om bröstet med munnen, han kämpade, min fru kämpade och vi gav urpumpad mjölk med kopp för att inte stöööööra den känsliga (men så enkla och natuuuuurliga) amningen. Efter TRE månaders kamp gav min fru upp (när jag började jobba och vi inte kunda vara två vid varje matningssituation!). Alla kan inte alls amma och vi kände oss så grundlurade och felinformerade av föräldrautbildningen. Kunde de inte ägnat fem minuter åt att prata om att det kan vara problem också? (Har fler berättelser från kompisar som haft, mjölkstockning, bröstbölder, blödande bröstvårtor och gallskrikande hungriga bebisar under nattliga amningskamper, än berättelser om att det fungerat. Vet nog bara två stycker faktiskt, av ...typ 30-40 bakanta med barn?!)

När tvåan var på väg kände jag att jag inte var så säker på att jag ville amma. När MVC frågade om amningen (jo, de frågar innan om man tänker amma!!) sa jag som de var och hon bara nickade och sa - jag skriver att du kan tänka dig att amma!!! Det avgjorde saken och jag ammade aldrig.

Amningshetsarna brukar i slutet av andtrutna diskussioner när alla argument är slut (närhet; det bästa för barnet...) ta till att det är WHO´s rekommendation att man ska helamma i minst sex månader. Ja, men de råden är utformade för hela jordens befolkning, även de som inte har  tillgång till rent vatten och vattenkokare... I Sverige är det ingen risk med ersättning eller dålig hygien på mat och vatten, vi kan vara mer avslappnade.

Jag är så glad att jag i slutändan valde att inte amma, nästa gång (om det nu blir en nästa) ska jag inte ge mig förrens MVC-sköterskan skriver in att jag inte tänker amma alls!!!

Å det där gick ju jättebra... NOT!

här kommer länken i stället!

/*internetsopa*

Schlagerrysningar

Åh, Norges bidrag till ESC är sååååå bra!! Får knottror på hela kroppen, varje gång jag hör den!

<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/gw_OO3SldGE&hl=sv&fs=1&rel=0&color1=0xe1600f&color2=0xfebd01"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/gw_OO3SldGE&hl=sv&fs=1&rel=0&color1=0xe1600f&color2=0xfebd01" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>

Hemmasunk

Har en riktig lågvattenvecka (igen). Har varit hos mamma i påsk. Det var bara jobbigt och G var plötsligt en gnällbebis som inte gick att ha på golvet. F var i och för sig på gott humör, men jag gillar inte mamma, så det är bara en plåga att fundera över hur många minuter man måste spendera med henne innan man kan gå över till grannen eller så... :-/

Läste just om ett djurskyddsfall i Dalarna där polisen och åklagarmyndigheten jobbat så långsamt att det nu preskriberas, så att en av de två ägarna ej kan dömas för djurplågeri (som typ alla är överens om att detta var).  SÅÅÅÅÅ dåligt!!! Dessutom lyckas folk och journalister få det till att det är tillsynsmyndighetens fel...!

Är hemma med storebror och lillebror idag, borde hitta på något, men F är sjuk så vi får roa oss inne. :-(

Donator är inte samma sak som pappa!!!!

Aftonbladet (och halva Sveriges befolkning?) har tydligen svårt med begreppen. Enligt den här artikeln är det en tjej i USA (var annars) som stämmer sin pappa för hans bristfälliga sperma... Men läser man artikeln så är det spermabanken och DONATORN som de stämmer.

En donator är inte en pappa. En donator ger en del av sig sjäv, men väljer inte själv att skaffa barn, därför är han bara donator. En pappa väljer att skaffa barn (och tar oftast ansvar för den). STOR skillnad och skitviktigt när man har två barn som inte har någon pappa, då vill man inte att någon ska komma och lura i dem att det finns en man ("pappa") som vill ta hand om dem "någonstans där ute". Det finns det inte. Det finns (i vårt fall) två närvarande mammor, punkt slut.

Jämför med att jag ger bort min ena njure till min brors fru. Jag blir inte min brors fru för det, jag är jag och har bara delat med mig av min kropp för att hjälpa någon annan, jag kommer inte att kliva in i hennes liv och ställa krav hur hon lever sitt liv etc. Donation, inte något känslomässigt engagemang.

(Ja, det behövs en mans och en kvinnas gener för att skapa ett barn, men det gör dem inte till föräldrar!)

ÄÄÄNNNTTTLLLIIIGGGEEENNN!!!!!!!

Idag kom papprena från tingsrätten, närståendeadoptionen av G har äntligen gått i genom och K är nu laglig mamma till honom! ÅTTA månader tog det, mot de förväntade tre...

Så skönt, men är fortfarande irriterad på gubbfan på kommunen som fördröjt detta så.

Ironiskt nog blev vi i förmiddags intervjuade av en tjej som gör en studie om hur vi bemötts under adoptionen. Ska sticka hennes arbete under näsan på herr G.N!!

Hvdvrk

Har sån förbannad huvudvärk idag. Troligen då jag spänt mig inför ett möte i eftermiddags, inget hände, så det var helt i onödan, men när var jag smart senast?

Försökt självbehandla med Ipren, chips och Pepsi från min underbara hustru, men inte ens det hjälper!

Har hittat ett flatpar med barn som jag ínte kände till i den lokala blaskan (dvs de bor i närheten, coolt!). Borde ta kontakt, men det får bli ett annat liv när jag känner mig piggare.

Skulle få besök av F´s gudmor i tisdags, när de ändå passerade på semesterresa, men de hörde aldrig av sig. Vi gick hemma och städade och hade fika på g. Känner mig så dum och lite ledsen. Fattar inte varför (har inte fått någon förklaring nu efter heller typ "vi hade så bråttom, hann inte stanna" eller vad som helst). BLÄ!

Äntligen! :-)

Idag röstade riksdagen igenom äktenskap för homosexuella! Kan bara säga som Fylking, äntligen!! (och jag är inte ironisk). Själv är jag ju "registrerad partner" sen snart åtta år, men nu får vi chansen att göra om det på riktigt om vi vill (partnerskapen kommer inte automatiskt att bli äktenskap utan det krävs en ny vigsel eller någon form av ifyllande av blankett, det är ju klart mer romantiskt med en kyrklig vigsel!)

Annars har vi bränt kontokortsplast idag, F saknade plötsligt alla möjliga kläder (ungen växer ju så frb) så det vara bara att bita ihop och shoppa loss. Nu har han så snygga kläder så jag vill äta upp honom! Skulle lägga in bilder och länkar, men Stadiums hemsida är så seg att de förtjänar någon form av antimedalj! En grön snygg jacka med matchande byxor och mössa blev det i alla fall.

Bildilemmat ligger på lite "tankeis". Vi har nog bestämt att behålla V40:n vi har nu och bara köpa en bil till, men vi måste fundera på hur mycket vi ska lägga och på vilken bil... *lyxproblem*

RSS 2.0