Planer och gnäll

Har haft vårkänslor hela helgen. De tar sig uttryck i en enorm planeringsiver. Vi köpte ju det här huset bland annat för att det skulle kunna finnas möjligheter att ha djur i framtiden. Nu är jag på ett sätt klar med barnkokandet (inte bokstravligen, även om jag har god lust i bland) och då kommer nästa plan. Djur. Till saken hör att grannen ska sluta med sina mjölkkor alldeles nu i vår, så då vill jag: 1: Ta över mölkgården, 2: Ta över två avlivningshotade ardennerhästar 3: Inreda vår lagård att ha får i så att vi kan "ta över" lite bete precis utanför tomten. Allt ska föstås ske NU.

Till detta finns naturligtvis inga pengar och ingen entusiasm från min fru. Jag drömmer vidare och funderar på vilka drömmar som man kan satsa på och när man vet att man nått vägs ände och ska ge upp? Mjölkgården är ju inte realistisk alls, ffa för att bonden inte vet om våra planer och har sålt korna och för att vi inte under några omständigheter kan hosta upp så mycket som ett övertagande skulle kräva. Dessutom kan vi inte tillräckligt om produktion av foder och spannmål. (Eller ens köra en traktor)

Men hästarna och fåren då? Jag vill ju så gärna!! Vi har ett stall, men det är bara väggar och tak som är användbara, vi måste inreda det (till lösdrift) och röja ut allt trasigt sen när det var hål i taket. Det kostar ju inget, men ska göras. Sen ska vi "hitta" en hage till dem och det ser jag ingen omedelbar lösning på. Vi har dessutom en gammal lagård som vi sagt att vi ska ha får i "sen". Men den innehåller inredning för kor + att golvet bakom foderbordet är helt kraschad betong som måste rivas och göras om. Det både tar tid och lite pengar.

Sen är det ju det där med att vi inte kommer producera något hö eller någon halm själva. Var kan man köpa det? Vad kostar det? Var ska vi förvara det??

Läser och Googlar som en gnu just nu.

Till detta kommer en massa konflikter på jobbet som gör mig galen. Ett par av de fem nya arbetskamraterna har bråkat för ett par veckor sedan och det lugnar aldrig riktigt ned sig. Det är en som bestämt sig för att inte "tycka om" en annan. Moget. Dessutom tar hon och en kollega sig väääldigt stora friheter vad det gäller att jobba i par (som är mer resurskrävande) bland annat. Svårt att stoppa och inte heller min sak att ta tag i. Vilket nästan gör det värre för jag bara går och irriterar mig.

Dessutom... är F en liten pest just nu. Vet inte om det är någon infektion på gång eller om det är någon reaktion på att det har vait för litet fokus på honom under renoverings- och dopveckorna? Han gör en PMS-mamma galen i alla fall.

G gör mig galen på ett annat sätt: Han äter inte! Han är drygt 7 månader nu,  nästan 5 korrigerat och vi har försökt med smakportioner sen i december. Men då avbröt vi pga refluxen (G spydde mer efter smakisar) och inväntade idiotdoktorn och när han inte hjälpte oss har vi börjat ge Losec själva. Nu spyr han inte av smakisarna, men vill inte ha dem. Kan ge lite gröt/majspuré sen kniper han ihop munnen. Majskrokar och vetekex som han får hålla själv äter han. Är det för att han blivit så stor? Eller vad???? Orkar inte krångla, kan det inte bara flyta? Är så trött på att hålla på med ersättningen och det verkar ju aldrig ta slut!

Fy och blä!


Kommentarer
Postat av: mimmi

oj oj oj oj..jisses! här händer de grejjer! wow!

Känner igen de där med vår och nu ska allt göras direkt syndromet! Lider av de själv oxå...varför ska allt va så dyrt för..? (el ok..de vet ja ju men..kan inte vissa få massa rabatt...o då ska den där rabatten gå till "rätt" människor...o cilka är rätt människor...osv) ond cirkel allt de där! håller på o sliter mig grå på körkortet! JAG tycker att jag kör bra mycke bättre än många där ute i trafiken..men ne..d räcker inte..man ska tillhöra eliten.. har teoriprov på torsdag...har jag pluggat tillräckligt?-ne! kan ja boka om?-jovisst..men då måste ja ta den nya halkan oxå... ja..fy! ne nu ska ja inte skriva om mig själv. de här är ju din blogg,så de ska handla om dig hela alltihopet ju ;)



vi leker med tankarna nu.. : 1, bonnen kommer och sjänker er korna,el lättare sagt tar en krona per klöve för dom, ladan för kor är vipps i tipp topp skick när du vaknar imorgon. Ett lager för hö,spannmål och annat sådant bra har helt plötsligt dykt upp. i Brevlådan ligger de ett brev där de står.. -GRATTIS! du har vunnit ett traktorkörkort,skriv in dig på valfri körskola.



du får en liten hum känsla och går bort mot stallet..där står dom..hästarna!i den ena delen, och i den andra fåren! de har blivit ett "fårstall" av andfra sidan och allt e tipptopp :D

Hagen finns numera bakom stallet;)



du kommer till jobbet..och upptäcker att dom två bråkande kollegorna är välldigt spaka och trevliga..varför?-jo chefen ruttnade, chefen hade talat om för dom att passar dom sig inte så vet dom vart dörren finns!



F har blivit lugn som en filbunke..nu har han fullt upp med fåren som verkar fashinera honom och G har bestämt sig för att ge smakportionerna en chans till.. Nu verkar allt frid o fröjd.. då kommer sotaren o hans komanion och knackar på o säger -skorstenen e fixad! elda på nu bara;) vi skickar fakturan.

några dagar senare....

De knackar på dörren...

där ute står..-LINDA SKUGGE!

hon håller ett kuvär...bakom henne står ett stort paket..med ett lite mindre paket ovanför... hon ger dig kuväret och ber om ursäkt för hennes velande genom åren..hon går därifrån...fnyfiken som du e sliter du upp de stora paketet först,de visar sig vara en ny diskmasskin med tillhörande `gratis installation´ och `gratis års förbrukning av diskmedel`...

du får i ögonvrån syn på de lilla paketet..du skakar på de..de skrammlar konstigt... fnyfikenheten gör sig påmind och vid de´här laget har du redan slitit upp paketet...-de va ett par nycklar och reggistreringspapper på er nya traktor så ni lättare kan ta hand om alla djuren ni nu har ute på er gård.. din fru står på trappen med kuväret..en aningens tyst e hon...hon står o strirrar en stund..och brister ut i väääärldens lyckotjut...fnyfikenheten gör sig återigen påmmind..vad var de i kuväret???

.....en check på 4 miljarder.....

2009-03-17 @ 16:54:22
URL: http://mimmilicious.blogg.se/
Postat av: mimmi

ha ha ha jisses! sickket låååångt inlägg de blev.. :D nu har du att läsa ;)

2009-03-17 @ 16:56:09
URL: http://mimmilicious.blogg.se/
Postat av: Kattgalenmamma

TACK Mimmi!!! Nu har jag skrattat högt flera gånger och är mycket gladare!! Håller tummarna för dig och teorin idag!!!!

2009-03-19 @ 12:21:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0