Ledsen K

När K kom hem igår så kändes det direkt att det var något som inte var bra. Hon hade precis fått veta att en av de andra vikarierna på hennes jobb hade fått fast anställning. Tydligen hade den tjejen jobbat två år och var berättigad till fast jobb. K har nog "bara" jobbat ungefär 1,5 år och allt hon vill är att ha en fast anställning. Den andra tjejen är dessutom utbildad till lärare, men vill inte jobba som det, så visst känns det som hon snor K´s jobb.

Usch och blä.

Dessutom har vi ekonomisk ångest den här månaden. Vi köpte ju Madonnabiljetter, once in a lifetime, men de pengarna hade behövst till CSN (Jag ska ut med 4000 och K ca 1700), elen och sen ska vi ju ha ett litet dop den 7 mars. Eftersom K dessutom gått från schemalagt vikariat till strödagar så går hon från månadslön till timlön = den här månaden får hon inget, det kommer först nästa månad. Dessutom (och ja, det är sant!) så brann det på posten så hennes blankett med ansökan om föräldrapeng blev ej hämtad och kom därmed ej iväg i tid = kanske får hon ingen FP heller. Inte för att Madonnabiljetter för 2000 är det som skulle rädda allt.

För att glömma lite tröt tittade vi på "Bolt" igår, en kompis hade sagt att den var tokrolig. Men såååå kul var den inte, fast det kanske var pga allt depp som vi tyckte så.

Är på jobbet nu, skönt att komma ur hemmaträsket, men lite svårt att få tummen ur och jobba (uppenbarligen).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0